ИЖЕ АЩЕ ХОЩЕТ В ВАС ВЯЩШИЙ БЫТИ, ДА БУДЕТ ВАМ СЛУГА: И ИЖЕ ХОЩЕТ В ВАС БЫТИ СТАРЕЙ, ДА БУДЕТ ВСЕМ РАБ.

Оригинал, Правду Божию см. на фото на старославянском.
Евангелие от Марка с толкованиями блаженного Феофилакта Болгарского, рукопись 1521г.

Комментарий транслитерация:
Фрагмент толкования:

…потом же явити яко еже всхытати честь и старейшинство любити, языческо есть. язычестии бо князи, ти по власти мучительскы приводят. Мои же ученицы не тако, но хотяй быти велик, да служит всем. поне же и се великы есть душа, еже всем терпети, и всем работати. и указъ близъ. ибо Сын Человеч не прииде да послужат Ему. но да послужит. и дати душу свою избавление за многы, еже больши есть послужениа. егда бо кто не токмо послужит, но и умрет за послуженаго. что сего больши и чюднее. но обаче служба та и смирение, высота и слава бысть. и самому и всем. еже бо быти человек, от Ангелъ ведомо бяше единых. а понеже человек бысть и распятся, не токмо ту славу имат, но и ину прият, и всей вселенной царствует.

P.S.: Дорогие читатели, читайте полностью толкование на фото на старославянском! Наша работа нужна лишь для того, чтобы помочь вам читать оригинальные тексты. В своих комментариях мы можем ошибаться, не принимайте их за Правду Божию!!!

Полностью оригинал рукописи доступен для скачивания по ссылке https://drive.google.com/file/d/19QY34k7UCEUNlWTslX3lCCXpU6W8VYYe/view?usp=sharing

Слава Господу Исусу Христу!
Редактор группы.