О БЕЗУМИИ ПАТРИОТОВ (ПАТРИОТИЗМ – ЭТО ПОДМЕНА ЛЮБВИ К БОГУ ЛЮБОВЬЮ К РОДИНЕ, ЗЕМЛЕ, ВЛАСТИ, ЗЕМНЫМ БОГАТСТВАМ).

Оригинал, Правду Божию см. на фото на старославянском.
Евангелие от Иоанна с толкованиями блаженного Феофилакта Болгарского, рукопись 1509г.

Комментарий-транслитерация:
Евангелие:

Събрашя же архиерее и фарисее съборнще, и глаголаху что сътворим. яко съ(сей) человек многа знамениа творит, аще оставим Его тако въси веруют въ Него. и приидут римлене, и възмут и место и язык нашь.

Фрагмент толкования (выделенный красным на фотографии):
Лепо дивитися и чюдитися тако творящому чудеса. паче мыслят фарисее богубитии. еже бе последнего неразумия, яко иже в инех делех съмърти болии бывая. съмърти предати мнят. Что створим глаголяще яко человек съ чудо творит. и котори грех аще знамениа творит. лепо бе веровати и поклонитися. и к тому не мнети человека высока. виждь лицемерие и осенениа фарисейска. люди въставити тъщущуся. въскладаят слово яко хотящому иудейску множеству беду навести и от римлень погыбнути. лицемериа учительство. аще бо оставим реша сего народ многь поидет по Нем. ведоми от знамении показания. и прочее нас всех не пщевати имут римлене на мучение. и възмут грады наши наши и погубят. сия же яко же рех глаголят от лукавства. да не завистию мнется мыслеще на Христа беду люту на среду приносяще. движуще люди на Христа, яко вину погыбления их творяще.

P.S.: Дорогие читатели, читайте полностью толкование на фото на старославянском! Наша работа нужна лишь для того, чтобы помочь вам читать оригинальные тексты. В своих комментариях мы можем ошибаться, не принимайте их за Правду Божию!!!

Полностью оригинал рукописи доступен для скачивания по ссылке https://drive.google.com/file/d/1KOzSO2UO-D7CabO-5kqzEzZD_L7SS_4I/view?usp=sharing

Слава Господу Исусу Христу!
Редактор группы.