О КРЕЩЕНИИ.

Оригинал, Правду Божию см. на фото на старославянском.
Евангелие от Луки с толкованиями блаженного Феофилакта Болгарского, рукопись 1521г.

Комментарий транслитерация:
Фрагмент толкования:
Таже воскресну ти рече третий день. и проповедатися о имени Его покаянию в оставлении грехом. о Крещении же сде рече, о сем бо покаание бывает. исповеданием и отложением первых зол и нечестия, и последует и отпущение грехом. како же крещение разумеваем, и о имени Христове токмо быти. а се инде учими. в имя Отца и Сына и Святаго Духа свершати сие. прежде рекохом сиа убо, яко крещение егда глаголем, о имени Христове быти. не то глаголем яко лепо о едином имени Христове свершати сие, но яко Христово крещение. Христос крестился еже есть духовно, а не иудейски. ни яко Иоанново крещение покаяние токмо. но Духа Святаго причастие, и отпустъ грехов подая. яко же и Сам нас ради показа. крестився в Иордане. и Дух Святый в видении голубя явль. о имени же Христове крещение, в смерть Христову разумевай. яко же Христос умер, третий день воскресе. тако и мы погружаеми в воде образне, таже възникаем не тленни душею. и духа нетления залог приемлюще.

P.S.: Дорогие читатели, читайте полностью толкование на фото на старославянском! Наша работа нужна лишь для того, чтобы помочь вам читать оригинальные тексты. В своих комментариях мы можем ошибаться, не принимайте их за Правду Божию!!!

Полностью оригинал рукописи доступен для скачивания по ссылке https://drive.google.com/file/d/174yyoWzOv-cmzN87jCgNA5mF_vMFrcBT/view?usp=sharing

Слава Господу Исусу Христу!
Редактор группы.