ТРИЖДЫ БОГ ИСКАЛ ПЛОДА В РОДЕ НАШЕМ, И ОН ЕГО НЕ ДАЛ. ТОЛКОВАНИЕ ПРИТЧИ О СМОКОВНИЦЕ. ЧАСТЬ 1.

Оригинал, Правду Божию см. на фото на старославянском.
Евангелие от Луки с толкованиями блаженного Феофилакта Болгарского, рукопись 1521г.

Комментарий транслитерация:
Фрагмент толкования:

Разумеется убо всяко человечество, смоковница. дому же владыка, Отец и Бог. винограду же делатель, Сын Божий. трудолюбне очистити винограда нашего пришед. посещи убо тоя смоковница яко не плодны, не попусти Христос сицевая глаголя. остави ю и се лето. аще законом и пророкы не уверившуся, и покаяния плоды не подаша. но убо Моими напою их учений и страстьми. аще створят плод благопокорения. аще же ли, ни. в грядущее посечеше ю, праведных части отсекая их. Трижды убо плода просимо естество наше, не вда. единою убо, егда в Раи заповедь преступихом. второе же егда в законе тельче творение, и измениша Славу Божию, в подобие тельца ядущаго траву. и третие, егда Господа Спаса отвергоша, гляголяше не имамы мы царя токмо кесаря.

P.S.: Дорогие читатели, читайте полностью толкование на фото на старославянском! Наша работа нужна лишь для того, чтобы помочь вам читать оригинальные тексты. В своих комментариях мы можем ошибаться, не принимайте их за Правду Божию!!!

Полностью оригинал рукописи доступен для скачивания по ссылке https://drive.google.com/file/d/174yyoWzOv-cmzN87jCgNA5mF_vMFrcBT/view?usp=sharing

Слава Господу Исусу Христу!
Редактор группы.