ТОЛКОВАНИЕ ЧУДА ИСЦЕЛЕНИЯ ГОСПОДОМ ЖЕНЩИНЫ В СИНАГОГЕ В СУББОТНИЙ ДЕНЬ.

Оригинал, Правду Божию см. на фото на старославянском.
Евангелие от Луки с толкованиями блаженного Феофилакта Болгарского, рукопись 1521г.

Комментарий транслитерация:
Фрагмент толкования:

Сим же приимай чюдеса. По внутренему же человеку. слука убо и душа, егда к земным печалем токмо взирает. и ничтоже небеснаго, или Божественного что мыслит. тем и осмнадесяте лет болети ся глаголет. егда бо кто о соблюдании заповедий Божия закона, иже суть десять. и о надежди осьмаго века, болит осмьнадесят лет. слук глаголется, или земных прилежа, и съгрешая присно, заповедий отмещется, и будущаго века не чает. Но Господь в суботу и на соборищи целит таковую душу. егда съберет кто в себе, исповеданиа помыслы. июда исповедание толкуется. субота же праздньство от злых. тогда целит (?) Исус, не словом тъкмо глаголя ему, оставляет ти ся недуг твой. но и руце възложь. достоит бо нам и Божественную руку съ действо, на съдеание добродетели дела приати. а не словом тъкмо единем и оглашениемь целение прияти.

P.S.: Дорогие читатели, читайте полностью толкование на фото на старославянском! Наша работа нужна лишь для того, чтобы помочь вам читать оригинальные тексты. В своих комментариях мы можем ошибаться, не принимайте их за Правду Божию!!!

Полностью оригинал рукописи доступен для скачивания по ссылке https://drive.google.com/file/d/174yyoWzOv-cmzN87jCgNA5mF_vMFrcBT/view?usp=sharing

Слава Господу Исусу Христу!
Редактор группы.