ПОЧЕМУ ЕВАНГЕЛИЙ ЧЕТЫРЕ.

Оригинал, Правду Божию см. на фото на старославянском.
Евангелие от Матфея с толкованиями блаженного Феофилакта Болгарского, рукопись 1521г.

Комментарий транслитерация:
Фрагмент толкования:
… и соборная четыре добродетели, и от тех навыкаем МУЖЕСТВО, СМЫСЛ, ПРАВДА, ЦЕЛОМУДРИЕ.
МУЖЕСТВО же, егда глаголет: Не убоитеся от убивающих тело, душу же не могущих убити.
СМЫСЛ же егда учит: Будите смыслени яко змия.
ПРАВДА же егда глаголет: Яко хощете да творят вам человеци, и вы творите им такожде.
ЦЕЛОМУДРИЕ же егда вещает: Возревый же на жену яко похотети ей, уже прелюбы створи в сердци своем.
Инако же четыре суть Евангелия. Яко убо яве, четыре си имут. сиречь УЧЕНИЯ, ПРЕЩЕНИЯ, ЗАПОВЕДИ, ОБЕЩАНИЯ. Веровавшим убо повелением. заповеди же не схранишем. хотящая быти претят мучением. Евангелие глаголется зане, Благовестит нам вещи добры и благоимуще. еже есть: отпущение грехом. правду. всход на небеса. [у]сыновление Божие.
Благовещает же нам яко удоб сия восприяхом не бо трудихомся мы о стяжании сих благых или от своих исправлений та всприяхом, но благодатию и человеколюбием Бога, толикых благ сподобихомя.

P.S.: Дорогие читатели, читайте полностью текст на фото на старославянском! Наша работа нужна лишь для того, чтобы помочь вам читать оригинальные тексты. В своих комментариях мы можем ошибаться, не принимайте их за Правду Божию!!!

Полностью оригинал рукописи доступен для скачивания по ссылке https://drive.google.com/file/d/19QY34k7UCEUNlWTslX3lCCXpU6W8VYYe/view?usp=sharing

Слава Господу Исусу Христу!
Редактор группы.