ИСПОВЕДАНИЕ ПРАВОСЛАВНОЙ ВЕРЫ СВЯТОГО АФАНАСИЯ, АРХИЕПИСКОПА АЛЕКСАНДРИЙСКОГО, С ИЗЪЯСНЕНИЯМИ. ЧАСТЬ 18.

Оригинал, Правду Божию см. на фото на старославянском.
Комментарий транслитерация:

Сущее.
Иже пострада есть ради спасениа нашего. сниде во преисподняа, воскресе от мертвых.
Толкование.
Иже пострада плотию в неи же виденъ бысть. в ней же человек бе. в ней же распят бысть. в ней же умре. в ней же погребен бысть. в ней же воскресе. зане Божество бес[м]ертно есть. но в совокуплении лица. Сынъ Божии глаголется пострада. и воистинном естестве Сынъ человечь есть. страдавыи. сниде во адъ. иже есть душа съ словом, зане потом яко человечьство восприато есть от Божества не разлучаемо есть от слова, но едина душа от плоти разлучена есть. яко аще не бы отлучена плоть неможаше умерти. и то низсхожение к самой души пристоит. воскресе от мертвых, да нам образ воскресениа покажет, яко пророк рече. по дву днех возставит нас, и в третии день воскреснем. и пред ним живи будем.

P.S.: Дорогие читатели, читайте полностью толкование на фото на старославянском! Наша работа нужна лишь для того, чтобы помочь вам читать оригинальные тексты. В своих комментариях мы можем ошибаться, не принимайте их за Правду Божию!!!

Полностью оригинал рукописи доступен для скачивания по ссылке https://drive.google.com/file/d/18_xmQkcSYk6xOQ5qyAtNi-Cvj5lNl5a1/view

Слава Господу Исусу Христу!
Редактор группы.