ВСЯКОЕ ЛИ БОГАТСТВО ОТ БОГА?

Оригинал без искажений и дополнений на фото на старославянском.

Комментарий-транслитерация (для новичков в помощь, для ленивых во вред):
Вопрос: Богу глаголющу пророком Аггеем, Мое есть злато и сребро, и ему же аще хощу дам е. Да еда всяк человек обогатеет от Бога богатев?

Ответ:
Еже ту бо Мое есть сребро и злато глаголано есть, а еже ему же аще хощу дам е, несть писано, безумных бо и злотолюбивых человек принадасеесть(?), не бо никто же от рати, и от крови, и от татьбы, и от клятвиа и от граблениа и мзды, и от насилиа сбрав богатество, может рещи яко Богом обогате, но лукавым грехом, едини же точию, иже от праведных, не грешных трудов, събравше могут с Иовом рещи Господь дасть, Господь же отя, да уже безума Богу мними суть, Бога благодаряще иже неправедне богатество събирают.

Иовово
Богатество неправедне събираемое извееться.

Соломоне
Богатеют же праведни богатеством нечьстивых, и видех недуг лют богатество хранимо у него же есть на злобу себе

Сирахово
Събирааи от душа своеа събирает инем, и в благых ему, питатися имут ини, и добро есть богатество в нем же несть греха, и злато есть нищета, успех нечьстиваго и любяи злато не оправдится, мнози бо дани быша нападение злата, и бысть пагуба их пред лицем их.

Давидово
Узрят праведнии, и убоятся, и о нем посмеются и рекут, сеи человек иже не положи Бога помощника себе, но надеася на множство богатьства своего, и расильне о безумии своем.

Исаино
Аз Есмь любяи правду, и ненавидя граблениа от неправды. И дам труды их рече праведным глаголет Господь

Слава Господу Исусу Христу!

P.S.: Дорогие читатели, читайте рукописи на фото на старославянском! Наша работа нужна лишь для того, чтобы помочь новичкам научиться читать оригинальные тексты на славянском. Научившись читать, у вас открывается доступ к первоисточникам – к Правде Божией! Вам теперь не нужно верить на слово всяким «лжеучителям», у вас появляется возможность самостоятельно изучать истинных учителей и труды Церкви Христовой! Мы же в своих комментариях (помогая вам прочитать) можем и навредить – мы можем ошибаться, не принимайте нашу жалкую писанину за Правду Божию!!!

Павел Новиков (читатель-редактор).