О СВЯТОМ ПРИЧАСТИИ

Оригинал, Правду Божию см. на фото на старославянском.

Евангелие от и Иоанна с толкованиями блаженного Феофилакта Болгарского, рукопись 1509г.
Комментарий-транслитерация:

Евангелие:
Преху же иудее между собою глаголаше, како съможет нам плоть дати ясти. И рече им Исус аминь аминь глаголю вам, аще не сънесте плъти Сына Человеча и не пиете кръвь его живота не имате въ себе. Ядий плъть мою и пия кръвь имат живот вечний, и Азь въскрешу его в последний день, ибо плоть Моя истинно есть брашно, и кръвь Моя истинно есть пиво.

Фрагмент толкования (выделенный красным на фотографии):
… ею же не причащаящеся не причастин будет вечнаго живота. Яко не приемше Исуса сущаго живота истиннаго. Не бо высока человека плоть есть, но Бога истинна яже ямый обожити могущу, яко смесившеся Божестве. Тако есть истинное брашно, яко же не въ мало довлеет ни гниет яко тленное брашно. Но вечному животу помощник есть. Тако жде и питие кръве Господне есть питие. Не яко временно уставлеет жажду, но присно жаждуща съблюдает и не требуяще пития. Яко же и к самаренине глаголаше, яко пия от воды яже Азь дам не въжаждает. Иже бо кто Благодать Святаго Духа причащения ради Божественных Таин приемлет, ни алканием алчет ни жаждею жаждет яео же невернии.

P.S.: Дорогие читатели, читайте полностью толкование на фото на старославянском! Наша работа нужна лишь для того, чтобы помочь вам читать оригинальные тексты. В своих комментариях мы можем ошибаться, не принимайте их за Правду Божию!!!
Если у вас не получается прочитать и нужна помощь, пишите в комментариях или в сообщения группы – постараемся помочь.
Полностью оригинал рукописи доступен для скачивания по ссылке https://drive.google.com/file/d/1KOzSO2UO-D7CabO-5kqzEzZD_L7SS_4I/view?usp=sharing

Слава Господу Исусу Христу!

Редактор группы.